Üdvözöljük honlapunkon, melynek létrehozásával tevékenységünkkel kapcsolatos tájékozódását kívánjuk segíteni!

Vállalkozásunkat, a Spácium Szolgáltató, Feldolgozó és Értékesítő Kft. -t családi összefogás eredményeképp 1990-ben hoztuk létre. Választott cégelnevezésünk tükrözi az általunk végzett tevékenységet. A latin eredetű „spatium” szó eredetileg nyomdászati szakkifejezés: helykitöltő üres ólombetűt jelöl, s a mai napig használják üres hely, hézag, szóközjelentéssel. Tevékenységünk ennek megfelelően egy olyan szolgáltatás, amely összeköttetést biztosít a hulladék keletkezési és újrahasznosítási helye között. Közreműködésünk révén lehetővé válik a még megmaradt és feldolgozható, jó minőségű hulladék források további kihasználása. Kezdetektől fogva ipari, kereskedelmi és lakossági hasznosítható hulladékok, ezen belül leginkább papír és műanyag szelektív begyűjtése, hasznosítása adja működésünk fő irányát. Közvetítő szerepünk során az alábbi feladatok ellátását végezzük:

  • a megfelelő hulladék felvásárlása, egybegyűjtése,
  • telephelyünkre való szállítása,
  • ott válogatással és tömörítéssel a későbbi feldolgozásra való előkészítése, továbbítása.

Mindezzel a napjainkban oly fontos környezetet kímélő újrahasznosítást szolgáljuk, hiszen másodnyersanyagot biztosítunk a feldolgozó ipar számára. Segítséget tudunk nyújtani a gyártóknak, a kereskedőknek, raktárbázisoknak, logisztikai központoknak, üzleteknek, irodáknak, közintézményeknek és nevelési intézményeknek feleslegessé vált hulladékaik átvételében, elszállításában, majd szakszerű hulladékkezelés után azokat az újragyártás helyszínére eljuttatjuk. Munkánkat saját debreceni telephelyünkön végezzük, melyhez egy 2300 m2 -es modern, a környezetvédelmi követelményeket maximálisan kielégítő csarnok is tartozik. Ezen kívül a feldolgozáshoz szükséges eszközökkel is rendelkezünk: bálázó géppel, különböző méretű és funkciójú járművekkel. Járműparkunkhoz multiliftes konténerszállító, platós tehergépkocsik, kisebb méretű szállítójármű tartozik, így a mennyiségi és helyi viszonyoknak megfelelően tudjuk az adott vállalásainkat teljesíteni. Telephelyünk elhelyezkedése optimális körülményt biztosít beszállítóinknak: Debrecen észak-nyugati részében lévő ipari parki környezetben található. Megközelíthetősége jó, az M35-ös autópálya fel –ill. lehajtójától kb. 800 m-re, logisztikai szempontból ideálisan elérhető.

rolunk_2

Cégünk természetesen rendelkezik a működéshez szükséges hatósági, környezetvédelmi engedélyekkel, tevékenységünk a hazai és EU-s jogszabályok által szabályozott. Céges partnereinkkel együttműködéseinket szerződéses formában végezzük, referenciáink közé több, régóta meglévő, megbízható partnerkapcsolat sorolható, ezek közül a legjelentősebbek: Alföldi Nyomda, Kinizsi Nyomda, Pharma Print Kft. , Róna Dohányfeldolgozó Kft. Közös munkánkat segítjük azzal, hogy az átvett hulladékok mennyiségét havonta visszajelentjük és éves szinten összesítve igazolást adunk a  mennyiségről, így biztosítva a hulladékjelentési kötelezettség teljesítését. Kérdéseikkel, ill. az aktuális hulladék-átvételi árakkal kapcsolatban kérjük keressék munkatársainkat a megadott elérhetőségeinken!